Trei vinuri Purcari medaliate la concursul ”Premiile de excelenţă vinul.ro”THREE PURCARI WINES HONOURED AT THE "AWARDS OF EXCELLENCE VINUL.RO"


Aur pentru Alb de Purcari și Argint pentru Negru de Purcari Vintage și Pinot Grigio – acestea au fost premiile cu care Vinăria Purcari s-a întors acasă de la ediția a VI-a a Premiilor de Excelență Vinul.ro, ce a avut loc pe 7 noiembrie 2014, la Brașov, România.

Vinul.ro premiază anual cele mai valoroase crame, dar și cele mai bune vinuri din România și de peste hotarele ei. Potrivit juriului, din 219 vinuri în concurs, Albul de Purcari 2012 a fost distins cu o medalie de Aur, iar Negru de Purcari Vintage din 2009 și Pinot Grigio din 2012 au luat Argintul.

Comisiile de jurizare au fost formate din degustatori români, sommelieri, bloggeri de profil și manageri de magazine specializate și restaurante.

Vinăria Purcari participă la concurs din 2012 și de-a lungul timpului a fost premiată cu cinci medalii de aur pentru vinurile Alb de Purcari, Pinot Grigio, Icewine și Cabernet Sauvignon și cinci medalii de argint pentru Alb de Purcari, Negru de Purcari, Sauvignon Blanc, Pinot Grigio și Negru de Purcari Vintage.

English

Gold for Alb de Purcari and Silver for Negru de Purcari Vintage and Pinot Grigio – these were the prizes received by Purcari at the sixth edition of the Awards of Excellence Vinul.ro, which took place on November 7th, 2014 in Brasov, Romania.

Vinul.ro annually honours the most valuable wine cellars, and the best wines from Romania and abroad. From 219 wines participating at the competition, The jury awarded Alb de Purcari 2012 with a Gold medal and Negru de Purcari Vintage 2009 and Pinot Grigio 2012 with Silver medals.

The jury was represented by Romanian tasters, sommeliers, bloggers and managers of shops and restaurants.

Purcari participates in the competition since 2012 and over the years has won five gold medals for wines like Alb de Purcari, Pinot Grigio, Icewine and Cabernet Sauvignon and five silver medals for Alb de Purcari, Negru de Purcari, Sauvignon Blanc, Pinot Grigio and Negru de Purcari Vintage.