Delegație din Cehia, în vizită la Château PurcariCZECH DELEGATION VISITS CHÂTEAU PURCARI


În data de 19 mai, Château Purcari a găzduit o delegație din Republica Cehă. Jurnaliști de specialitate, bloggeri, grup de televiziune ceh, precum și importatori profesioniști de băuturi alcoolice din Republica Cehă au admirat tradițiile vinificației și cultura locală.

În cadrul vizitei, cei prezenți au avut parte de o excursie în secția de prelucrare a strugurilor, de păstrare a vinurilor și cea de îmbuteliere. De asemenea, au avut posibilitatea de a vizita beciurile istorice de la Purcari, fondate în 1827 și de a admira colecția de vinuri Purcari care datează din 1984.

În procesul de degustare au fost incluse nouă vinuri excepționale care i-au impresionat pe străini. 

Evenimentul s-a încheiat cu o cină delicioasă în cadrul căreia oaspeții au gustat specialitățile casei.

Delegația a sosit în Republica Moldova la invitația Oficiului Național al Viei și Vinului, cu suportul partenerului strategic Proiectul de Competitivitate USAID.

English

On 19 May, Château Purcari hosted a delegation from the Czech Republic. Specialized journalists, bloggers, Czech television group and professional importers of alcoholic beverages in the Czech Republic admired the wine traditions and the local culture.

During the visit, the guests enjoyed a trip to the Departments of grape processing, wine storage and the bottling. They also had the opportunity to visit the historical Purcari cellars, founded in 1827 and admire Purcari wine collection dating back to 1984.

During the wine tasting, were presented 9 exceptional wines that have impressed foreigners.

The event ended with a delicious dinner where the guests had the opportunity to taste the specialities of the house.

The delegation arrived in Moldova at the invitation of the National Vine and Wine Office, with the support of strategic partner USAID Competitiveness Project