Campania #vindinmoldova


Cand o usă se închide….

La 11 septembrie 2013, Rusia a impus un embargo asupra tuturor exporturilor de vinuri din Moldova. Este o a treia astfel de restricție din 2006. Deși cota Rusiei în exporturile de vin din Moldova a scăzut considerabil în ultimii ani, oricum aceasta rămâne una considerabilă - circa 30% din total. Decizia autorităților din Rusia afectează grav o întreagă ramură, pierderile fiind estimate la zeci de milioane de euro și mii de locuri de muncă.

… o alta se deschide

În acelasi timp, în pofida dramatismului situației, am rămas profund impresionați de suportul necondiționat pe care l-am primit de la prietenii din România. Paradoxal, dar în aceste momente grele, ne-am simțit mai puternici și mai optimiști ca niciodată! Pentru Vinăria Purcari și grupul Bostavan din care facem parte, România este piața #1 ca cifră de afaceri. Valul de entusiasm și susținere demonstrat de prietenii noștri români a venit să compenseze pierderile grele pe care le suportăm pe piața din est. Prin acest video am încercat să le mulțumim din suflet zecilor de mii de romani care au fost alături de noi:

Pentru că Vinul apă nu se face

Astăzi, ne propunem să continuăm celebrarea acestei unități prin lansarea campaniei #vindinmoldova. Campania adoptă un ton foarte pozitiv, în pofida situației critice în care s-a pomenit întreaga ramură vinicolă din Moldova. Ne-am propus să facem puțin haz de necaz, și să ne axăm pe un mesaj care ar celebra unitatea celor două maluri, dar și micile diferențe, deseori haioase, care ne caracterizează. În același timp, îndemnăm prietenii noștri din România să continue să susțină Moldova și vinurile noastre, pentru că, vorba campaniei, vinul apă nu se face.

Mesajul tău?

Încurajam românii de pretudindeni să se alature campaniei noastre. Așteptăm mesajele voastre pe pr@purcari.md, Facebook, Twitter sau utilizând hashtag-ul #vindinmoldova. Cele mai inspirate mesaje vor fi premiate și promovate activ de Purcari.

Mulțumim, Romania!

Urmând îndemnul inspirat al lui Moise Guran, vă invităm să ciocniți un pahar de vin moldovenesc cu românii de peste Prut. Am simțit suportul vostru în aceste clipe grele pentru noi și vrem să vă mulțumim din tot sufletul. Mulțumim, România! Noroc!

#1

#2

#3

 

#4

 

#5