Salată cu bacon, avocado și pui marinat în muștarHoney mustard chicken, avocado and bacon salad


INGREDIENTE

Sosul:

  • ⅓ ceașcă de miere
  • 3 linguri muștar de cereale integrale
  • 2 linguri de muștar Dijon
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriță de usturoi tocat
  • Sare
  • 4 coapse de pui/piept de pui

Salata:

  • ¼ cană de bacon tăiat cubulețe
  • 4 căni de frunze de salată
  • 1 cană de roșii cherry
  • 1 avocado mare feliat
  • ¼ căni de porumb
  • ¼ de ceapă roșie, feliată

PREPARARE

  1. Amestecăm ingredientele pentru marinadă/sos într-un bol. Se toarnă jumătate de marinadă într-un vas nu prea adânc pentru a marina fileul de pui. Marinarea durează 2 ore (dacă timpul vă permite). Cealaltă jumătate de marinadă se pune la frigider, pentru a o folosi ca dressing/sos la salată.
  2. Încălziți o tigaie neaderentă (o tigaie grill sau o tigaie din teflon) la foc mediu, unsă cu aproximativ o linguriță de ulei și pregătiţi la grătar fileul de pui pe fiecare parte până când devine auriu, crocant și gătit. (În cazul în care se utilizează grătarul, se recomandă gătirea bucăților de carne împreună pentru a preveni excesul de apă.) După ce puiul este gătit, lăsați-l să se odihnească.
  3. Ștergeți tigaia cu hârtie de bucătărie. Ungeți tigaia cu o linguriță de ulei și prăjiţi șunca până devine crocantă.
  4. Tăiați puiul în fâșii și pregătiți salata din frunze, roșii, felii de avocado, porumb, felii de ceapă și pui. 

English

INGREDIENTS

Dressing / Marinade:

  • ⅓ cup honey
  • 3 tablespoons whole grain mustard
  • 2 tablespoons smooth and mild Dijon mustard
  • 2 tablespoons olive oil
  • 1 teaspoon minced garlic
  • Salt to season
  • 4 skinless and boneless chicken thighs or chicken breasts

For Salad:

  • ¼ cup diced bacon, trimmed of rind and fat
  • 4 cups Romaine lettuce leaves, washed
  • 1 cup sliced grape or cherry tomatoes
  • 1 large avocado, pitted and sliced
  • ¼ cup corn kernels
  • ¼ of a red onion, sliced

PREPARATION

  1. Whisk marinade / dressing ingredients together to combine. Pour half the marinade into a shallow dish to marinade the chicken fillets for two hours if time allows. Refrigerate the reserved untouched marinade to use as a dressing.
  2. Heat a nonstick pan (or grill pan or skillet) over medium heat with about a teaspoon of oil and sear / grill chicken fillets on each side until golden, crispy and cooked through. (Grill in batches to prevent excess water being released.) Once chicken is cooked, set aside and allow to rest.
  3. Wipe pan over with paper towel; drizzle with another teaspoon of oil and fry the bacon until crispy.
  4. Slice chicken into strips and prepare salad with leaves, tomatoes, avocado slices, corn, onion strips and chicken.
  5. Whisk 2 tablespoons of water into the remaining untouched marinade / dressing and drizzle over the salad. Sprinkle the bacon over the top and season with a little extra salt and cracked pepper (optional).