Vin seri frumoase. Dedică-ți seara unei activități care va întoarce toate favorurile universului în direcția ta


Micile surprize pe care le faci celor dragi devin propriile tale bucurii. Dar, de ce este oare atât de plăcut să primești un cadou? Pentru că ai parte de o surpriză, desfaci ambalajul colorat și descoperi că cineva s-a gândit la tine. Dar cadourile cele mai frumoase nu sunt cele pe care le primești la aniversări, ci acelea la care nu te aștepți, care te surprind. Studiile ne arată că există însă o plăcere chiar mai mare în a dărui decât în a primi și că împlinirea pe care o simțim atunci când le furăm celor dragi un zâmbet ne mulțumește mai mult decât atunci când noi suntem cei surprinși.

Te întrebi de ce ți-ai petrece o seară liberă lucrând la o bucurie pentru altcineva? Din când în când, mici gesturi de altruism pot scoate la iveală cele mai autentice trăiri. Și de ce să nu avem parte de ele în mod frecvent? Când dăruim suntem mai fericiți decât atunci când suntem în postura de a  primi, pentru că există o doză de efort, anticipație și, desigur, răsplata – recunoștința sau simplul zâmbet al persoanei pentru care am gândit cadoul. Darurile în care investim suflet și care reflectă un moment, o amintire sau ceva care ne leagă de persoana în cauză sunt cele care ne aduc și cea mai mare doză de mulțumire.

Poți să îți faci un obicei din a dărui ceva, măcar o dată pe lună. Cadou poate fi și puțin din timpul tău, o vizită surpriză, nu doar un obiect. Indiferent de cadoul pe care îl alegi, dacă îl dăruiești alături de o sticlă de vin care spune o poveste și un bilet care justifică alegerea lui, nu ai cum să dai greș.

5 idei de cadouri și surprize pe care le poți face celor dragi

Nu trebuie să cumperi un device de ultimă generație sau bijuterii scumpe ca să-i faci o bucurie unei persoane dragi ție. De altfel, un studiu realizat la Universitatea americană Cornell a relevat faptul că experiențele ne fac mai fericiți decât lucrurile materiale. Cu alte cuvinte, biletele la un concert, o cină în oraș sau o escapadă de weekend vor fi mereu mai apreciate decât lucrurile, pentru că ele nasc senzații, emoții și amintiri neprețuite. Dar mai presus de toate, experiențele de care vă puteți bucura împreună reprezintă un cadou atât pentru tine, cât și pentru persoana căreia îi dăruiești respectiva experiență.

Iată și câteva idei de cadouri care vor fi o adevărată bucurie atât pentru tine, cel care dăruiește, cât și pentru cel care le va primi:

  • Pahare de vin personalizate, împreună, bineînțeles, cu o sticlă de vin. Așa cum insistă specialiștii, un vin bun își atinge perfecțiunea dacă este servit dintr-un pahar potrivit tipului de vin. Dincolo de faptul că un mesaj simpatic îi va aminti cadorisitului de tine în toate momentele de sărbătoare când scoate paharele de la păstrare, acestea îl vor face să arate bine în ochii tuturor musafirilor săi. Atât vinul, cât și paharele personalizate sunt elementele care dau liber la conversație de calitate.

pahare de vin

  • Harta în puzzle a adresei din orașul natal este un cadou care îi va stârni cu siguranță amintiri și emoții celui care îl primește. Cu toții avem o legătură specială cu locul în care ne-am născut și am copilărit, iar o hartă a acelei adrese, realizată din piese de puzzle este genul de cadou care bucură pe oricine se gândește cu drag la copilărie. Înrămată, harta poate fi acel tablou care va atrage atenția și va stârni curiozități în rândul persoanelor care-i trec pragul.

puzzle

  • O carte haioasă e perfectă pentru cealaltă jumătate a ta, dacă știi că are din plin simțul umorului. Îți sugerăm două titluri care au toate șansele să vă descrețească frunțile cu situații și replici familiare: ”Cum funcționează soția” și ”Cum funcționează soțul”. Știi bine, uneori cu toții avem nevoie de instrucțiuni ca să facem din cuplul nostru un mecanism totalmente funcțional. Iar alteori e bine ca mecanismul să fie și uns ca să funcționeze, si vinul este perfect pentru a crea o atmosferă în care domnește buna dispoziție.

carte

  • Boabe ”magice” de fasole – cu mesaje personalizate care își măresc dimensiunile pe măsură ce planta crește. Este un cadou ieșit din comun, pe care oricine îl va aprecia. Doar plantezi boabele de fasole cu diverse mesaje precum ”mulțumesc”, ”mi-e dor de tine” sau ”zâmbește”, iar planta crește și mesajele se văd din ce mai bine și la dimensiuni din ce în ce mai lizibile.

boabe

  • O zi la SPA – ritmul alert al zilelor ne face pe mulți dintre noi să uităm de noi și de ce înseamnă o zi de răsfăț. Prietena ta se plânge mereu că este obosită și stresată? Apari într-o zi la ușa ei cu o sticlă de vin și două invitații pentru o zi de relaxare la SPA; cu siguranță îi vei face o mare bucurie și veți avea împreună parte de o zi așa cum meritați.

Este mai simplu decât crezi să ai parte de zile și seri deosebite și de care să-ți amintești cu drag. Dacă știi cum să te bucuri de ele, ai în față un șir întreg de seri frumoase. Nu aștepta  weekendul sau concediul ca să te bucuri de ele, crează-ți singur momentele speciale. Iată și alte moduri în care te poți bucura de timpul tău liber de luni până vineri:

Vin seri frumoase. Ieși la o întâlnire cu…

Vin seri frumoase. Cum poți petrece cea mai grozavă seară de unul singur

Vin seri frumoase. Cum poți să petreci ca un președinte american 

Vin seri frumoase. Bucură-te de relaxare totală prin terapia care nu are nicio contraindicație

Vin seri frumoase. Îmbină aromele într-o armonie a gusturilor

Nu uita de campania #vinserifrumoase. Află de aici cum poți să câștigi vin pentru tot restul verii.

Sursa foto: Shutterstock