Winelicious - Pască tradițională cu note italieneWINELICIOUS – TRADITIONAL EASTER BREAD WITH ITALIAN FLAVOURS


INGREDIENTE
500 g făină
o lingură de sare
o lingură de zahăr
300 ml lapte
2 ouă
25 g drojdie proaspătă
15 ml ulei de măsline
300 g telemea (caș)
300 g brânză de vaci
70 g parmezan
150 g șuncă

 

PREPARARE

Turnăm într-un bol mare 300 ml de lapte. Adăugam drojdia, un ou, sarea, piperul și uleiul de măsline. Zdrobim drojdia în lapte și amestecăm până la dizolvarea completă.

Punem într-un alt bol 500 g de făină și turnăm lichidul mixat cu drojdie. Frământăm aluatul până la obținerea unei texturi netede și omogene.

Aluatul pregătit îl acoperim și îl punem la cald pentru aproximativ o oră.

Separat, pregătim umplutura pentru pască. Într-un bol adăugăm telemeaua, brânza de vaci, șunca tăiată cubulețe și un ou. Radem parmezanul. Se amestecă până se obține o masă omogenă. Condimentăm după gust.

Luăm o formă de copt, pe care o ungem cu ulei și o presărăm cu făină.

Aluatul dospit se împarte în 3 părți după proporția 60 / 30 / 10

Din bucata cea mai mare de aluat se întinde o foaie rotundă care va servi ca bază pentru pască. Facem cu furculița câteva împunsături în aluatul de la bază. Din partea a doua de aluat facem trei fâșii și le împletim în formă de cosiță. Așezăm această „cosiță” pe bordul tăvii. Pe mijloc așezăm mixul de brânză și șuncă (dar nu mai sus de bordul împletit din aluat). Din ultima bucată de aluat facem 4 fășii pe care le împletim 2 „cosițe” simple. Le așezăm în parte de sus în formă de cruce.

Punem pasca formată la cald pentru 30 minute.

Ungem aluatul cu ulei și punem la copt pentru o oră la temperatura de 180⁰C (cuptorul trebuie să fie preîncălzit)

Cu 10 minute înainte de a fi gata ungem pasca cu ou bătut.

 Poftă bună!

English 

INGREDIENTS
500 g of wheat flavour
one tablespoon of salt
one tablespoon of sugar
300 ml of milk
2 eggs
25 g of fresh yeast
15 ml of olive oil
300 g of cheese (curd)
300 g of cottage cheese
70 g of parmesan
150 g of ham

 

INSTRUCTIONS

In a large mixing bowl, pour the 300 ml of milk. Add yeast, one egg, salt, pepper and olive oil. Crush the yeast in the milk and stir until completely dissolved.

In another mixing bowl, combine the 500 g of flour and the mixed liquid that contains yeast. Knead the dough until a smooth and homogeneous texture is obtained.

Cover the dough and let it rise in a warm place for about an hour.

Prepare the stuffing for the Easter Bread separately. In a bowl, add the cottage cheese, the curd, the diced ham and one egg. Add grated parmesan. Stir until a homogeneous mass is obtained. Season to taste.

Take a baking pan, grease it with oil and sprinkle with flour.

Yeast dough is divided into three parts by the ratio 60 / 30 / 10.

From the biggest piece of dough, make a round sheet, which will serve as a basis for the Easter Bread. Make a few fork stitches in the dough sheet. From the second piece of dough, make three strips and twist them to form a “braid”. Place the dough braid on a tray looped into a circle. Pour the cheese and ham staffing in the middle (but make sure that it does not reach over the margins of the braided dough). From the last piece of dough, make four strips and twist them to form two simple “braids”. Place them on the top in the form of a cross.

Let the Easter Bread rest in a warm place for about 30 min.

Brush the dough with oil and bake for an hour at 180⁰C (oven must be preheated).

10 minutes prior to being ready, brush the Easter Bread with beaten egg wash.

Good appetite!