Tartă cu legumeTart with vegetables


INGREDIENTE
     250gr foietaj
     1/3 dovleac mediu
     1 ceapă roșie
     2 morcovi
     1 ardei gras
     1/2 varză de pekin
     70 gr prosciutto cotto
     50 gr unt
     Sare, piper, nucșoară
     2-3 linguri smântână
     2 ouă
     50 gr parmezan
     Ulei
     Făină

PREPARARE

Dovleacul și morcovul le tocăm cubulețe. Ceapa, ardeiul gras, varza de pekin, prosciutto cotto le tocăm pai. Ceapa, dovleacul, ardeiul gras le călim într-o tigaie cu unt încins, aproximativ câte 3 minute fiecare, apoi condimentăm. Înăbușim aproximativ 5-7 minute. Adăugăm varza de pekin și prosciutto cotto. Călim timp de 2-3 minute.

Într-un bol  amestecam smântâna, ouăle, parmezanul și amestecul de legume.

Tava de copt o ungem cu ulei și o presărăm cu făină. Așezăm aluatul în tavă și umplem cu amestecul obținut.

Tarta se coace în cuptor timp de 30-40 de minute, la temperatura de 180 ⁰C.

Se servește de preferință cu vinul alb Sauvignon Blanc de Purcari.

English 

INGREDIENTS
     250g of puff pastry
     1/3 medium pumpkin
     1 red onion
     2 carrots
     1 sweet pepper
     1/2 Chinese cabbage
     70g cooked ham (prosciutto cotto)
     50 gr butter
     Salt, pepper, nutmeg
     2-3 tablespoons of sour cream
     2 eggs
     50 gr parmesan cheese
     Oil
     Flour

PREPARATION

Chop the pumpkin and carrots. Slice the onions, sweet peppers, Chinese cabbage and the ham. Fry the onion, pumpkin, sweet pepper in a pan coated with heated butter for about 3 minutes each, then season. Fry with a cover on top for about 5-7 minutes. Add the Chinese cabbage and the ham. Fry for 2-3 minutes.

In a bowl, mix the sour cream, eggs, parmesan and the vegetable mixture.

Coat the baking tray with oil and sprinkle with flour. Put the dough in the tray and fill in with the mixture.

Bake the tart for about 30-40 minutes at 180°C.

Preferably served with Purcari Sauvignon Blanc.