Vinurile de PurcariPurcari Wines


 

Podgoriile

Microzona unică Purcari este situată pe paralela 45 latitudine nordică şi dispunde de un terroir ideal pentru producerea vinului de calitate înaltă, similar cu celebra regiune Bordeaux.

Château Purcari este amplasat în vecinătatea Mării Negre şi a râului Nistru, beneficiind de o microclimă aparte ce protejează viile de înghețuri pe timpul iernii, și de arșiță – vara.

Podgoriile Purcari

Podgoriile, cu o suprafaţă  totală de 250 ha, sunt amplasate pe coline, ce permit expunerea maximă la razele solare pe parcursul întregii zile, contribuind la coacerea strugurilor.

Rubidiul, un element foarte rar, care se găseşte în solul de la Purcari, determină culoarea rubinie-intensă a strugurilor, din care se produc celebrele vinuri roșii de Purcari.

Vinurile

Vinurile de Purcari sunt obținute din struguri recoltaţi şi selectaţi manual, vinificaţi prin metoda tradiţională, după cele mai stricte canoane ale viticulturii franceze.

Înainte de fermentare, strugurii sunt răciți, pentru a obține un must de calitate superioară, iar apoi supuși fermentării duble – alcoolice și malolactice.

Vinurile de Purcari

După obţinerea vinului tânăr, filtrarea şi limpezirea acestuia la rece, urmează crearea celebrelor vinuri vintage Negru de Purcari, Roşu de Purcari şi Alb de Purcari.

Reţeta acestor vinuri reprezintă un know-how al Château Purcari şi un secret păstrat cu sfinţenie.

Beciurile

Vinurile de Purcari sunt maturate exclusiv în barrique-uri franțuzești de stejar, cu capacitatea de 225 litri.

În funcție de soi, perioada maturării variază de la 6 la 18 luni, timp în care vinurile se îmbogățesc cu tanini și componente aromatice, care conferă gustului și aromei vinului note elegante de lemn, vanilie și ciocolată.

Sticlele de vinuri Purcari

După maturare în barrique, vinul se îmbuteliază la rece, în condiții sterile, i se aplică dop natural de plută și acesta își continuă procesul de maturare în sticle pentru încă 6 luni.

 

English

The Vineyards

The unique micro-area of Purcari winery is located on the 45th parallel north latitude, an ideal terroir for producing high-quality wine, similar to the famous Bordeaux region.

Château Purcari is nestled between the Black Sea and the Dniester River, benefits from optimal climatic conditions that protect the vineyards from frost during winter, and from heat during summer.

Podgoriile Purcari

Vineyards spread out along hills for 250 hectares, and allow maximum exposure to sunlight throughout the day, helping to ripen the grapes

Rubidium, a rare element found in the soil at Purcari, determines the intense-ruby colour of grapes, used for the famous Purcari red wines.

Wines

Purcari wines are literally hand-picked and processed using traditional methods based on the strictest canons of French viniculture

Before fermentation, the grapes are cooled to obtain a high quality wine, then the fermentation is repeated.

Vinurile de Purcari

After obtaining the young wine, filtered and clarified at a low temperature, the creation of the famous vintage wines continues for Negru de Purcari, Rosu de Purcari, and Alb de Purcari.

Château Purcari maintains its secret “know how” with attentive and loving care.

Cellars

Purcari wines are aged exclusively in French oak barrels. Depending on the grape type, the aging periods vary from 6 to 18 months, while the wine becomes rich in tannins and aromatic components. This gives the aroma of elegant wood, vanilla, and chocolate notes to the taste.
Sticlele de vinuri Purcari

After aging in the barrels, the wine is bottled in a cold room, under sterile conditions, with natural cork stoppers as it continues its aging in the bottle for another 6 months.